Om Google Boksøk
Oversikt
Tanker og meninger
Generell brukerstøtte

Partnerprogram
For utgivere og forfattere
Registrer deg nå
Brukerstøtte for partnere

Bibliotekprosjekt
• Oversikt
Bibliotekpartnere
Brukerstøtte for bibliotekarer

Google Boksøks bibliotekprosjekt – En avansert kortkatalog over verdens bøker

Vi samarbeider med mange store biblioteker for å innlemme samlingene deres i Google Boksøk. Som i en kortkatalog kan brukerne se informasjon om boken samt utdrag i form av setninger som inneholder ordet de har søkt på.

Hvordan ser en bok fra Google Boksøks bibliotekprosjekt ut?
Når du klikker på et søkeresultat for en bok fra bibliotekprosjektet, vises kortfattet bibliografisk informasjon om boken og i mange tilfeller utdrag i form av setninger som inneholder ordet du har søkt på. Dersom boken er uten opphavsrett, kan du vise og laste ned hele boken. I alle tilfeller vil du se koblinger som går direkte til bokhandlere på Internett hvor du kan kjøpe boken, og biblioteker hvor du kan låne den.

Full visning
Utdragsvisning
Ingen forhåndsvisning tilgjengelig

Hvis du vil se nærmere på sidene og lære mer om funksjonene i Google Boksøk, kan du se på disse skjermbildene.

Hva er formålet med dette prosjektet?
Bibliotekprosjektets formål er enkelt: Å gjøre det lettere for folk å finne relevante bøker – spesielt bøker som de ikke ville finne på noen annen måte, for eksempel bøker som ikke utgis lenger – samtidig som forfatternes og forleggernes opphavsrett ivaretas. Vårt endelige mål er å arbeide med forleggere og biblioteker for å opprette en omfattende, søkbar virtuell kortkatalog over alle bøker på alle språk, og derved hjelpe brukere med å oppdage nye bøker og forleggere med å oppdage nye lesere.

©2011 Google – StartsideOm GoogleRetningslinjer for personvern